Снимка: фейсбукБлизки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в

...
Снимка: фейсбукБлизки до властта фирми строят 25-етажна сграда без разрешително в
Коментари Харесай

Манолова: Строят 25-етажна сграда без разрешително в Студентски град

Снимка: фейсбук

Близки до властта компании строят  25-етажна постройка без позволение в Студентски град . За това осведоми на своята фейсбук страница Мая Манолова - ръководител на Гражданската платформа " Изправи се.БГ ".

Тя и екипът й отидоха при изкопа за 25-етажна постройка до УНСС, където част от терена е предназначен за спортна активност.

" Новият остарял столичен кмет Йорданка Фандъкова даде обещание, че ще има проверка на строителните разрешителни и ще се спре безумното презастрояване в София, само че това не се случва.  В Студентски град, до УНСС и спортната зала на УНСС, близка до властта компания е почнала да строи 25-етажна постройка  без позволение за градеж ", сподели Манолова, написа news.bg.

Според нея безобразията в столицата не престават необезпокоявано и  близки до властта компании построяват многоетажни здания с нарушавания и малки врати в закона .

Според някогашния омбудсман  притежателят на терена и представител на фирмата-строител настояват, че има позволение за градеж , само че разрешителното, което сподели, е единствено за пренасяне на електрически уреди - кабели.  Всяко строителство на постройка, без позволение за градеж, е нелегално . Такава постройка не би трябвало да се намира в зоната за спорт, безапелационна е Манолова.

Улица " Осми декември ", където е изкопът , не дава отговор на условията за основен градски бул. и оптималната височина на постройките не би трябвало да надвишава 8-9 етажа, твърди тя.

Тя упорства презастрояването да спре. Фандъкова даде обещание, че  няма да се строят здания една върху друга. След като е поела задължения, би трябвало да си ги извърши , безапелационна е Манолова.

Последната смяна в Закона за устройството и застрояването на Столична община за общото застрояване на терен в зона за спорт е  влезнала в действие 10 дни след издаването на разрешението за проекта за огромното строителство на терен, от април 2018  г. Според Манолова са употребявани няколко законови малки врати. С тях се погазват рестриктивните мерки за плътността и височината на застрояване.

По думите на  Войслав Тодоров  се разрешава строителство в пъти по-голямо от оптимално допустимото, без годно позволение за градеж на постройка.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР